Verklarende woordenlijst

Het YEM glossarium is ontstaan uit het idee om het beheer van uw energiecontracten nog eenvoudiger te maken. Hoe doen we dit? Door een overzicht te geven van de specifieke taal en technische aspecten die u moet kennen om u zo goed mogelijk te oriënteren op de energiemarkt.

Bull/Bear

BULL=STIER: Deze term wordt gebruikt omdat een stier aanvalt in een opwaartse beweging. BULLISH: Deze term duidt op een opwaartse marktbeweging, d.w.z. de tendens van handelaren is om te kopen en hoe meer handelaren proberen te kopen, hoe meer de aankoopprijs stijgt.

BEAR=BEER:  Deze term wordt gebruikt omdat de beer, wanneer hij aanvalt, zich vanuit een staande positie met zijn hele gewicht op zijn prooi gooit. BEARISH: deze term duidt op een dalende marktbeweging, d.w.z. de tendens van handelaren is om te verkopen en hoe meer handelaren proberen te verkopen, hoe meer de verkoopprijs daalt.

Wanneer een markt een opwaartse of neerwaartse trend volgt met weinig hoop op verandering van de trend, afgezien van technische oplevingen, of met bijzonder sterke bewegingen, spreken we van een bullish of bearish markt.